mandag, juni 18, 2007

Frikadeller med jordbærsyltetøj


Min aftensmad var en visit i en anden bloggers barndom. Jeg forsøgte mig med Mariannes livret – tror jeg – eller i hvert fald måden, hvorpå hun synes frikadeller skal serveres.

Det var interessant, slet ikke dårligt – ganske i familie med den svenske tradition, hvor deres kötbullar serveres med syltetøj og danske favoritter som forloren hare og forloren mørbrad, hvor der også serveres sødt.

Men frikadeller med jordbærsyltetøj bliver aldrig min favorit. Og det hænger sammen med, at når jeg går i frikadellebarndommen, så kræver det: Rugbrød, kolde frikadeller og remolade.

Jeg har ganske enkelt ikke plads til to favoritmåder at spise frikadeller på.

Det skal dog siges, at min tallerken, som også rummede kogte nye kartofler, pandesovs, cole slaw og syltede agurker, satte en del flyvske tanker i gang.

Det er nok uden konkurrence den mest traditionelt danske aftensmad jeg har tilberedt i +25 år.

Indtil for en måned siden mente jeg mig jo helt ude af stand til at frembringe en spiselig frikadelle – thai krabbefrikadeller, græske oksefarsdeller, fiskefrikadeller you name it, men ikke den gode danske barndomsart.

Den lille forhindring er jeg nu ovre. Betyder det så, at jeg skal have mere traditionel mad? Tror det ikke – måske stegt flæsk og persillesovs, når sommeren går på hæld, bare en enkelt gang, tilberedt udendørs fordi stanken af stegt flæsk hænger i alt.

Men ellers tror jeg, jeg bliver ved mine semi-globaliserede løsninger – noget i karry, noget mexicansk, noget med stegte ris/nudler osv.

Og så det store fantastiske franske køkken, når jeg har lyst til at gøre mig umage.

(Håber ikke af et eller andet indfødsretsudvalg læser dette og fratager mig mit statsborgerskab)

4 kommentarer:

Marianne sagde ...

:oD
Du skulle måske have lavet mælkesovs til, for det giver måske lige det sidste ;-)
Jeg er glad for du prøvede det. Jeg må så sige, at det du nævner af mad, nu også lyder ret godt. Men jeg kan nu også godt lide det danske køkken, godt med sovs :-)
Tak fordi du prøvede at komme med til min barndom :-)

Sifka sagde ...

Spotter jeg endnu et 'madøre', endda et af dem, der begår sig i den finere franske kogekunst?

Andrea sagde ...

Jeg overvejede mælkesovsen Marianne, men jeg var for doven ;)

Jeg kan også godt lide det danske køkken, men laver det altså af en eller anden grund aldrig.

Andrea sagde ...

@ Sifka

Lidt sulten er man vel altid - og det franske køkken er mit ideal, både hvad angår tilberedning og indtagelse.

I mit næste liv vil jeg gerne på Cordon Bleu kokkeskole i Frankrig.