mandag, juni 04, 2007

En flue i min kaffe og seriemordere i sofaen


Nogen nem dag har det ikke været ;)

Jeg var sekunder fra at overse den meget døde flue i min mælkekande, just som der skulle skummes til morgenkaffen.

Dernæst er det åbenbart, at kattene har fundet en redefuld småfugle. Fire små lig er blevet præsenteret for mig.

Efter nummer to fik jeg nok og lukkede husets døre, så der ikke også skulle spredes fjer over alt.

Jeg synes det er for meget. Jeg er ikke så sentimental, at jeg tror, at der nu er en lille fuglefamilie i dyb sorg et sted. Men jeg er heller ikke så arrogant, at jeg tror, at resterne af fuglefamilien er helt upåvirket.

Jeg ved, det er naturens orden. Men jo ikke helt. Jeg må tage på mig, at kattene er i så god foderstand, at myrderiet ikke er andet end sport for dem.

På den anden side er der vel en ung fugl et sted, som til næste kuld unger forhåbentlig nu er blevet klog nok til at vælge et bedre sted at bygge rede.

Optændt af al den naturlighed – og heftig læsning af Camilla Plums Et ordentlig brød – begav jeg mig til provismetropolen 20 kilometer bort på jagt efter en helsekostbutik.

Fandt Klidmosteren – lidt humor har nogen i biksen altså – selv om stemningen derinde var som til generalforsamlingen i en større dansk bank.

Jeg fandt mine to pakker økologisk gær – en noget anden farve og duft end den fra spritfabrikkerne - og en pose biodynamisk hvedemel og en pose biodynamisk emmermel.

Og nu har jeg brød på vej. Bliver nok først bageklar i morgen.

Inspireret af ovenstående impulskøb – kartoffelvanterne – står menuen på Janssons fristelse, som er en af mine favorit sommerretter – især med lidt cole slaw til.

Det kom jeg på en gang da jeg savnede min mormors allestedsnærværende råkost, men faktisk syntes at revet gulerod var lidt for tamt op mod ansjos. Cole slaw med lidt bid og sød-syrlighed er rigtigt godt til ansjos-fløden.

2 kommentarer:

Sifka sagde ...

Emmer er fedt. Kommer der text og bileder fra bagningen??

Husejer sagde ...

Jeg bagte faktisk brødet i går, kun for at konstatere, at det manglede salt, så mon ikke jeg begynder forfra i dag.

Hvor jeg dog savner et dejfad af ler - det er ikke det samme at bage i en margrethe-skål ;)