fredag, juli 13, 2007

Over Arresøens våger


Når jeg er rigtig godt træt af myldretidstrafik og hektisk arbejde, nyder jeg at dreje fra hovedvejen og ud på en af området fineste biveje, som fører mig hele vejen rundt om østsiden af Arresø.

Her passerer jeg åen med det lident flatterende navn, Pøleå, som levede så rigeligt op til sit navn i 80'erne og 90'erne - det begyndte uden tvivl længe før- og var en motorvej af udvaskede næringssalte fra landbruget og længere tilbage spildevand fra Hillerød, indtil Arresø var en pøl af skident vand.

I dag er søen, og Pøleå, på rette vej og der er vidunderlige vyer, (jeps, det er lovligt, slå det selv op) som man kører langs bredden.

Det er en fin måde at få nulstillet hjernen og ladet batteriet op ind hjemkomsten til det lille røde hus.

Så dræbende træthed og langsomme synapser til trods fandt jeg pludselige overskud til både at lave en skudefuld japansk kartoffelsalat til i morgen, hvor svigerinden skal have sin kajak, og få nettet hytten lidt, så den ikke mere ligner en rockerborg.

Jeg har blot en helt almindelig friweekend denne gang og skal have mig en 60 timers uge fra mandag klokken 5.00, så nu skal er der lænestolssidning på programmet og aftensmaden er vist bare en lille skål kolde stegte ris fra i går og en stor skefuld kartoffelsalat.

(For nu ikke at drive de mellem-litterære til vanvid, har jeg foretaget den googling, som min overskrift skriger på)

4 kommentarer:

Marianne's mening sagde ...

Sikke en arbejdsuge at se frem til!!! Jeg håber, vejret blive godt i weekenden, så du kan nyde at være ude og få slappet godt af.

Rigtig god friweekend

Madame sagde ...

Ja, vi er heldige, os der har valgt at slå os ned i nærheden af Arresø!

Og så mindede du mig lige om, at min ferie slutter på mandag, og at jeg skal møde kl. 7 (vist for resten det samme sted ...) :-/

Husejer sagde ...

@ Marianne - jeg lover at slappe af og selv god weekend trods alt.

@ Madame - undskyld, at jeg vakte din erindring om ferieslut, to døgn før det er nødvendigt!

Jeg tror også, vi arbejder samme sted ;)

Madame sagde ...

Alt forladt :-)