tirsdag, juli 24, 2007

Omstillingsparat


På arbejdsmarkedet efterspørges ingen mere nidkært, end den som er omstillingsparat.

Derfor tror jeg, at dagens likørfremstilling skal på mit cv.

Jeg kørte af sted efter voldsom vodka, helst 50 procent, og hindbær i store bakker til de flasker hindbærbrus for voksne, jeg allerede kan smage på min indre tunge.

Efter en lang og kringlet køretur, gennem landskaber jeg så for første gang, var udbyttet en bakke solbær og en flaske vodka, forklædt som sejlet på et vikingeskibe, kun holdende 37,5 procent alkohol.

Jeg måtte lide den tort at blive grinet af på et selvpluksted: Vi har da ikke åbent i regnvejr og se en vanvittig svensk campist støvsuge Aldi i Hundsted for al vodka, gin og starköl lige for næsen af mig og proppe det ind i en autocamper på størrelse med en supertanker.

Nå, men man skal jo være fleksibel, så nu har jeg to konserveringsglas med noget, der ligner et bundløst mosehul.

Det ene glas skulle gerne være starten på en omgang Creme de Cassis og den anden en solbærrom til gammelost.

Jeg håber, det bliver rødt på et tidspunkt

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hmjah - det ser lidt grumset ud, men det plejer at give et godt resultat. Jeg kan trøste med (hvis det er nogen trøst) at min hindbærlikør ligner en blodstyrtning. Heldigvis har jeg set flere steder, at man godt må »presse lidt« for at få alkoholen skilt fra hindbærmosen …

Mogens, Madkultur

Andrea sagde ...

Nu er jeg mere rolig Mogens, hvis mesteren selv tager det roligt, gør jeg også og jeg tror, der skal presses lidt på en tidspunkt.

Blodstyrtningsrød hindbærlikør lyder fantastisk - og jeg har ikke givet op, om så jeg skal tvinge mig adgang, skal jeg plukke hindbær i morgen, så må de grine alt det de vil, det er jo kun mig det går ud over, hvis det regner.

Natmaleren sagde ...

Jeg har lavet brombærsnaps, det er altså heller ikke så tosset;-)

Lidt grums tror jeg ikke er til at undgå, bare smagen er der, det er vel det vigtigste.

Marianne sagde ...

Det ser og lyder ret spændende. Jeg er ikke så god til det der snaps og likør, men jeg syntes det lyder sjovt når I lave det.

Held og lykke jeg håber det bliver godt

Sifka sagde ...

Jeg er spændt på dine resultater. Jeg har et par snapse der har fået ganske pæne farver, men der er heller ikke puttet så meget sukker i.

Anonym sagde ...

Jeg har ikke prøvet at fremstille, hverken eller, men det er da noget, jeg har overvejet. Uhm det lyder godt. Er der ikke noget med, at man kan hælde igennem et klæde, for at få den mere klar?

Unknown sagde ...

heldigvis bundfælder skidtet sig - så em forsigtig omhældnig til en anden tank - snildt kan lade sig gøre senere hen :)

Men det er så fed en process - den der bærsprutfremstilling .. og tænker at min Limencello snart skal skydes igang..

Andrea sagde ...

Tak for alle jeres beroligende kommentarer og det er faktisk blev meget klarere. Når der er gået et par måneder bliver det siet, og så er det perfekt.

Imens leder jeg stadig efter hindbær. Plukselvstedet meddelte, at når de grinede af mig i går, var der fordi, der ingen modne bær er, men hvis der kommer et par dage med sol er jeg velkommen tilbage.

I dag har det været fint så et par stykker til, så skal der smølfes.

Anonym sagde ...

Hej
skal til at lave creme de cassis, efter en gammel opskrift.
Men der mangler noget
hvor gør man af resten dvs. de bær der til sidst lejrer sig i bunden af glasset og som faktisk smager himmelsk, men er lidt seje, da saften jo faktisk er gået ud af mosten.

I frankrig laver man en "most" af resterne af de gærede vindruer. den er uklar men smager fantastisk.
den drikkes kun drikkes i september/oktober, man blive Sk... fuld heraf, da man ingen kontrol har med procenterne.

GRETHE
GLKOM