onsdag, juni 04, 2008

Feminin energi


Jeg kan faktisk godt lide at lappe cykel. Jeg kan ikke lide at skulle lappe cykel, for det kommer sjældent belejligt.

Jeg er ret fascineret af de der selvvulkaniserende sorte og orange lapper, som ved hjælp af den krasse lim kan gøre selv det fladeste køretøj køredygtigt - hvis altså ikke lige slangen er flænset op af en indtrængende sten.

I nogle dage har jeg tænkt, at jeg skulle have set på mit forhjul, som taber luft, så lappegrej og vandspand blev hentet frem. Men jeg måtte proppe slangen tilbage i dækket med uforrettet sag, vandspanden afslørende ikke så meget som den mindste siver. Meget mærkeligt.

Måske jeg bare mangler en fire-fem andre kvinder og deres feminine energi til at fikse problemet?

Tilbage i 80'erne var jeg på et cykelsommerkursus på Kvindehøjskolen i Visby ved Tønder. Da vi skulle lære at lappe cykel, inden en større udflugt til Rømø, var alt som det plejede at være med dækjern og håndkraft, indtil slangen var fri og jeg så mig om efter vandspanden. Ingen spand.

Så meddelte kursuslederen i sin kedeldragt, at vi skulle sætte os i en rundkreds, gribe fat i cykelslangen og lade vores feminine energi vandre til det formastelige hul var fundet.

Der blev rullet en smule med øjnene, men ingen turde fnise. Nu var hullet i slangen ganske stort, så metoden virkede, men jeg synes jo ikke den var rigtig praktisk, sådan i regnvejr på landevejen - hvor får man lige en fire-fem kvinder fra, hvis man er af sted alene?

Efter aftensmaden hev en anden lærer de interesserede ud bagved, og viste dem tricket med vandspanden, hvis skaden ikke var nem at identificere. Praktisk energi ;)

4 kommentarer:

Lotten sagde ...

Hvis man hverken har spand med vand eller en hel flok energifyldte kvinder til rådighed, kan tricket med øret jo også bruges ;-) Altså pumpe slangen og holde det op til øret - ikke for at kunne høre noget, men de små hår i øret kan opfange selv de svageste luftstrømme...

Jeg lappede faktisk cykel i går, dog uden at bruge hverken spand, kvinder eller øreteknik, for hullet var så gigantisk, at der ikke var nogen tvivl, grin!

Det har altid undret mig, at der er så mange kvinder, der ikke kan (vil?) lappe deres egen cykel, når der nu er både tid, penge og besvær at spare (med mindre man deler hustand med én, der glædeligt gør det gratis). Der er da også en vis tilfredsstillelse i at gøre den slags selv, er der ikke? Eller kræver det tilstedeværelsen af et moslergen?

Husejer sagde ...

Godt du tilføjede øre-tricket, Lotte!

Jeg ved ikke om det er ikke kan eller ikke.

Personligt ville jeg føle det som en falliterklæring at gå til cykelhandleren for noget så banalt som en lapning.

Hvis det er fordi kvinder ikke kan, så må vi jo lave en illustreret instruktion!

Kagekonen sagde ...

jeg kan god lappe en cykel, men jeg hader det, så det er en af de opgaver der helt af sig selv er overgået til husbonden :-) og inden han kom til kunne jeg altså ind i mellem godt finde på at flotte mig med en cykelsmeds-lapning...

Regitze sagde ...

pragtfuld historie, Andea :D

jeg husker en spirituel underviser, der bl.a. instruerede i at tune ind på myggeenergier. når frekvensen var fundet, stak myggene ikke.
alternativt kunne man bruge P-ord. det forstår myg.
så min gode veninde,teologen, gik rundt på Drejø i sværmene af de blodtørstige og hvislede pontius pilatus.
lidokain hjalp også.