lørdag, august 25, 2007

Comfort food


Er vist hårdere angrebet af gårsdagen end de første evalueringer tydede på.

Har i hvert fald måtte opgive enhver tanke om mere avanceret kogekunst med gode sager i mit køleskab, til fordel for det amerikanerne kalder comfort food.

Kan ikke komme i tanke om et godt dansk udtryk. Det er ikke det samme, som at trøstespise eller spise dårlig mad nødvendigvis.

Det er at tilberede og indtage præcis det situationen kræver: Varm kakao med marshmellow når man er kold, hed suppe når man er sløj, blød kartoffelmos når man er modløs og salt mad, når elektolytterne er i udu. Og alle menneskers liste over comfort foods er forskellig.

Mit valg af saltmad er tunsandwich med syltede agurker, dertil en håndfuld rodfrugtchips og vand, masser af dejligt vand.

Tunsalaten er verdens simpleste:

  • Dåsetun - tunvand og -fnuller i kat
  • fiskekød i skål
  • deri et finthakket halvt rødløg og et hakket halvt æble.
  • Salt, peber, lille citrondryp, en skefuld Hellmanns majonæse og tre skefulde tyk, græsk yogurt
Salaten bruges som fugemasse, i lagt i skiver af syltede agurker, mellem to ristede stykker brød tidligst en halv times tid efter den er bikset samme og indtages under stor nydelse.

Og tunsalaten er dobbelt så god i morgen.

3 kommentarer:

Sifka sagde ...

Herhjemme har den slags gået under betegnelsen 'nødmad'.

Tunsalat er lækkert. Nogen gange gi'r jeg den et lille dut sennep.

Anonym sagde ...

Hos os hedder det hyggemad..

Marianne sagde ...

Det kunen godt være jeg skulle prøve det i dag ;-)