lørdag, august 25, 2007

Franske elefantkys og tomater


Øllet blev godkendt af mine to uafhængige prøvedrikkere. Flaskerne forsvandt gelinde midt i en ellers fransk aften. Nok meget godt, at der kun var to flasker ellers havde det hævnet sig i morges.

Hvor jeg havde den fryd at blive vækket af husets eneste andet a-menneske, en 4-årig, som mente, at der skal holdes bamsebryllup i min gæsteseng og i løbet af nul komma dut havde slæbt hele menageriet af plydsdyr ind og omhyggeligt fordelt dem rundt om mig i sengen.

Som del af bryllupsfesten fik jeg en stort kys af den nye elefant, som hun havde fået på familien årlige Frankrigstur.

I aftes fik jeg mere spiselige franske sager. Foie Gras, Chevre, snegle og gode vine. Og ved morgenbordet fik jeg en fødselsdagsgave på forskud: En fornem ostekniv fra Laguiole.

Den 4-åriges søster er lige begyndt i første klasse på en skole, hvor ungerne har både engelsk og tysk fra starten af deres skoletid. Derfor udspandt sig følgende mærkelige dialog, da der skulle hoppes i sengen til Här kommer Pippi Långstrump:

Pige: Det er en sang på tysk
Mig: Nej, den er faktisk på svensk:
Pige: Det kan den ikke være, for jeg har ikke lært svensk endnu, det må være på tysk

Morgenhyggen gav også ny viden, som at der kan være syv kilo snot i en elefantsnabel og at elefantbussemænd er store som fodbolde.

På vej hjem lagde jeg turen forbi Gartneriet Toftegård og investerede i lidt tomater, når nu min egen høst er slået fejl.

Tror det ender med en Camilla Plum løsning, men i dag skal de bare være lysende smukke og fornøje øjet.

Og så er det i øvrigt første gang at kattene har haft mulighed for at være ude hele døgnet. Har endnu ikke mødt Pinga, men Kasper har spist lidt Pussi og spiller nu kostbar, som kun katte, der føler sig urimeligt behandlet kan.

2 kommentarer:

Sifka sagde ...

Pudsigt, jeg skal snart på tomat- og chilisafari med en kollega samme sted.

Det har vist været voldsomt hyggeligt med masser af franske fristelser.

Kniven er bare så fin og beundringsværdig. Fødseldag??

God søndag:)med tomat.

Madame sagde ...

Det lyder som en sjov og oplevelsesrig visit, du har været på. Håber Pinga tilgiver dig og snart kommer hjem.