fredag, februar 22, 2008

123 fridage


I går startede min lange arbejdsfri periode, som er blevet til ved en kombination af efteruddannelse, restferie, påskeferie, sabbat og kommende ferie.

Tanken om, hvor lang tid der er, til jeg skal arbejde igen, vil ikke rigtig rodfæste sig.

Derfor er det godt at dagen i går og dagen i deg kan betragtes som to almindelig fridage; i morgen begynder mit efteruddannelseskursus. Først tre dage i København og så tirsdag flyver vi til Houston for at deltage i en konference fra torsdag til søndag.

Der er bestilt kattepension til de små grå, og jeg er så småt ved at få undersøgt vejret i Houston, så jeg får det rigtige tøj med.

Til formiddags blev jeg ramt af kanellyst. Men jeg fornam at kanelbullar, var et utilstrækkeligt bekæmpelsesmiddel, og så gik jeg på jagt efter opskrifter.

Amerikanske cinnamon rolls er to alene ud af en kanelsnegl

De er bare bagt i en form, så flydende sukker-smør-kanel bliver en god sko om bunden af kagen, og så med noget tyktflydende, sødt på toppen. Ingen amerikansk kage uden frosting eller icing.

Jeg faldt for denne opskrift – eller inspiration skulle jeg sige - for selvfølgelig brugte jeg en almindelig sød gærdej som basis, og ikke opskriftens noget mere kompliceret tørgærsdej.

Jeg er desuden ikke meget for kaffe i andet end kopper, så jeg mixed min egen glasurting af lidt flødeost, vanille, citronsaft, flormelis og grøn frugtfarve og krymmel for det lille ekstra amerikanske kick.

Senere vil det vise sig, om det er en god kombination.

Faktisk skulle jeg have noget nogle flere praktiske opgaver, men jeg blev så fascineret af denne pionerkvinde, at jeg fortabte mig i hendes blog, hvor blandt andet hendes romance med pionermanden er underholdende læsning.

Hun er lige så morsom, som de få chicklit bøger jeg har læst og en dygtig fotograf.

5 kommentarer:

Unknown sagde ...

rigtig god arbejdsfrihed!! Og oi oi det blir da spændende med din efteruddannelse ;)

Jep! hende Ree er bare for sej - hu har også været i mine Bookmarks i laaang tid.

Hun tar helt klart super duper fede billeder - men nu render hun også rundt med Nikon D2X - som jo er et syyygt kamera mann!! ;) Men for dælan - evigt flotte omgivelser der i det mørke Tulsa!!

. . og så det super spas når man ska luske sig igennem cups, sticks and quarts . . jeezz . . så konverter dog til det metric system allrighty!!

Marianne sagde ...

123 dage, det lyder virkeligt fedt, og ikke mindst turen til Houston :-)
Det bliver spændende at se, hvad de to små siger til deres hotelophold :-)

Kagerne ser rigtig gode ud :-)

Kagekonen sagde ...

Hvor lyder det bare herligt med 123 fridage... og den der tur til Houston kunne jeg godt være lidt misundelig på... jeg googlede lige "cakedecorating Houston" - ikke særlig smart ;-)

Jeg skal forresten på rundvisning på din arbejdsplads i morgen, det glæder jeg mig meget til...

De der kanelsnegle-boller-cinamonrolls ser bare så lækre ud.

Regitze sagde ...

åh, kwun.
glædelig 123!
glæder mig til af få pulsen stillet hos dig:)

Zette sagde ...

Ørj, hvor ku jeg bare godt sætte tænderne i sådan en ting lige NU.

Har i øvrigt gået med stygge planer om at invitere dig til Fredby, når du er kommet fra Houston og er begyndt på den umenneskeligt lange ferie. Nu har du så lang tid til at finde på undskyldninger.