I sidste øjeblik
Det er flovt at indrømme det, men nogle gange smider jeg mad ud - råvarer eller en rest, som har opgivet ævret i mit kølekab.
Det er vist flere årsager: Dels har jeg det med at købe ind efter pludselige indskydelser, dels må man som enlig engang imellem købe større portioner, end man kan eller vil bruge.
Men jeg prøver at undgå det, for i en verden, hvor mange sulter, er det noget umoralsk baks.
I dag har jeg derfor gang i et større projekt i sidste øjeblik. En af de kritiske råvarer er en ananas.
Heldigvis er jeg formentlig det eneste menneske i Danmark, som kan - og vil indrømme at jeg kan - lide varm ananas. Den slags har mange kun foragt til overs for.
Til frokost kreerede jeg derfor en sandwich af ananas, parmaskinke og gedeost, som var et smut i ovnen, til ananasen havde mistet sin skarphed, skinken var sprød og gedeosten smeltet.
Den fik selskab af en sandwich, hvor brødet var gnedet med hvidløg og derefter belagt med en aldrende tomat i skiver, en sardinfilet og et lag mellemlagret skiveost.
Begge blev meget tilfredsstillende.
Og jeg har yderligere ananas i ovnen: En gulerodskage - købte et meget billigt, men også hængemulet, bundt nye udenlandske forleden, som bare skulle bruges op i dag.
For at sikre saftighed er en traditionel kage beriget med en mos frembragt af frisk ananas, Lindts chokolade med chili og lidt tørrede abrikoser.
Hele baduljen bare kørt i en food processor med stødt kardemomme, stødt kanel og lidt flydende vanilje.
Og så var det ellers blot at røre en ret traditionel dej af 150 gram blødt smør, 150 gram rørsukker, et par store æg pisket cremet og skummende og derefter tilsat 300 g hvedemel, 1 tsk natron og 2 spsk bagepulver. Den blev tilsat mosen og så altså de revne gulerødder, som food processoren også klarede. Der var vel en 300 g.
Mon ikke den skal have et tag af flødeost rørt med flormelis og pink grapefrugtsaft?
10 kommentarer:
Du er ikke aleeene... Jeg kan godt lide varm ananas, bananer, ferskner, pærer, æbler. You name it og jeg spiser det.
Uhm, den kage lyder som en himmerigsmundfuld, og nu formoder jeg frækt, at den pink grape er fra Malmö eller hur??
Det er rigtig godt for opfindsomheden, når man står der med left overs, man ikke kan og vil smide ud.
Øv, jeg har lige tjekket, og kan konstatere, at jeg mangler en aldrende tomat i at kunne smække sådan en sardinmad på bordet:(
Oui, c'est le pamplemousse suédois!
Ævlit med den aldrende tomat ;)
de opgir også ævret hurtigt - nowle af de kære råvarer! :) så det jo som det er - ned i spanden.
et lækkert-spændende kageprojekt dér!
årh... Andrea jeg kommer gerne og spiser varm ananans, banan, fersken og hvad du nu ellers kan komme i tanke om... Den kage lyder rigtig lækker.
Her i huset ryger der også jævnligt både utilberedte og tilberedte fødevarer i skraldespanden, sådan er det når man køber ind på "gefuhl" og laver mad efter maveforenmmelser...
Altså, jeg kan OGSÅ godt lide varm ananas. Husker specielt en frugtpizza på Madeira...åhhh...
Personligt blev jeg sidste år introduceret til flammegrillet ananas. Ikke ringe, ikke ringe. Vi er med dig hele vejen, Husejer!
Nej hvor du kan!
Angående varm ananas: Jeg mener at jeg fik hamburgerryg med ananas for 45 år siden, engang i 60'erne. Ude på Løvfrøvej i Gladsaxe:-) Men aLtså, du har nok ret: Varm ananas er ikke for alle:-)
Lad mig lige tilføje, at RUCafe tillader blanding af ananas ind i de varme retter, helt efter eget skøn, og at det smager rigtig godt. Det er godt nok ikke ovnbagt ananas:-) men alligevel.
Når jeg har det skidt, er ananas noget af det eneste, der smager godt.
uhm her hos os er grilldesserten Glæsels ananas penslet med en sovs med rom og farin, mums siger jeg bare.
Og når jeg nu ikke har fået den is endnu, så kunne jeg godt spise sådan en mad, som du har kreeret :-)
Send en kommentar