torsdag, februar 19, 2009

Forgæves skattejagt


De fleste af mine praktiske problemer er løst, vagt byttet, bil lånt, ovn varm osv. – vaskemaskinen er dog stadig en dum F7, men jeg besluttede, at det skulle være fridag og ikke bekymringsdag.

Derfor faldt valget på, at finde en nærliggende geocache, som jeg hidtil har undgået, fordi jeg ikke ret godt kan lide skov – jo skov kan jeg egentlig godt lide, men jeg kan ikke lide granplantage og dem er der flest af her.

Jeg tænkte, at den smukke hvide sne kunne lette lidt af det klaustrofobiske inde blandt de snorlige stammer.

Samtidig sagde min iPhone, at jeg kunne gå meget af vejen med udsigt over Melby Overdrev, som er et smukt, åbent, gammelt militært skydeterræn. Jeg kunne minimere omgangen med træer til de sidste 3-400 meter.

Der ligger et udsøgt 6-7 centimeter tykt snelag på disse kanter. Sne der knaser og knitrer under støvlerne. Så af sted med mig.

Jeg gætter på, at jeg ser lidt morsom ud, når jeg kommer skridtene med sin mobiltelefon holdt ud foran mig, så jeg kan se noget uden læsebriller, som jeg ikke kan se naturen men, hvis du forstår.

Alt gik som planlagt, jeg fandt en sti og drejede ind i skoven. Da var det nu ikke mere muligt at have blikket konstant på telefonens kompas, dertil var stien for ujævn. Og derfor så jeg da tre dådyr i strakt trav passerede stien en 10 meter foran mig. Sikke et syn og sikke en fart.

Da jeg nåede hen til stedet, hvor de havde passeret, var det blevet tid til at forlade stien og slå mig gennem den vilde natur – jeg fulgte da bare deres veksel og beundrede deres evne til at finde passage omkring væltede træer og ujævnt terræn.

Pludselig sagde min telefon, at jeg var, der hvor skatten var. Det var jeg måske også, men selv efter 15 minutters intens søgen fandt jeg den ikke, så jeg har stadig min første skovskat til gode.

Men jeg fik en fin tur og et par kilometer off road foruden lidt flere ad sti og vej – ikke så værst og nu er der te og en bitte romkugle ;)

8 kommentarer:

Sifka sagde ...

Blah, blah, iPhone, blah, blah, Karpedam, GPS og blah, blah, og nej da, jeg er ikke vissengrøn af misundelse;)

Oj, det lyder som en god tur. Kravlede du osse i træer?

Zette sagde ...

Lyder altså dejligt, husejer. Du er sej, er du. Og skidt med du ikke fandt skatten, det er jo heller ikke til i al den sne!

Nille sagde ...

Hvor lyder det sjovt!!! Moderne skattejagt... men man skal vel have sådan et smart dyr, som du har?

Iiih, hvor gad jeg godt prøve det!

Kagekonen sagde ...

Det lyder da som en fornuftig måde at bruge telefonen på :-) og godt at stien var ujævn, så du fik set bare lidt natur undervejs :-)

Marianne's mening sagde ...

Øv at du ikke fik en skat med hjem.

Men ellers lyder det rigtig sjovt!

Husejer sagde ...

Det er ganske rigtig en sjov måde at gå tur på, når man ikke har hund.

Jo, Nille, det hjælper med en mobiltelefon med GPS eller en anden type gps, men faktisk er der masser af urban caches, hvor det ikke er specielt svært at finde stedet, men hvor sporten er at finde selve skatten.

Hege og Thorvald fandt en lige ved siden af vinbaren, der liggen en nede på Nørreport metrostation, som vist er meget svær at finde fordi, den er meget lille.

Jeg er sikker på, at der findes masser af caches i Bruxells - og Paris ;) - der kan findes uden gps.

Du kan lede efter dem her:

http://www.geocaching.com

Madame sagde ...

Det lyder som en rigtig sjov oplevelse, Andrea!

Vi har en dejlig skov, som du måske ikke kender, Brødemose skov - der går vi tur i ny og næ, og det er en gammel og smuk løvskov :O)

Donald sagde ...

Det lyder som en ide der kan sætte fut i en frosset hverdag:-) Lige hvad jeg trænger til.
Jeg har set en kollega med en af de dyre iPod med video, GPS, program-download og web-browser og dermed alt undtagen TELEFON. Den er pengene (mange af dem) værd - så jeg har en fornemmelse af, hvad det er du kan med iPhone.
Som Madame siger er Brødemose Skov også smuk, jeg kan ikke rigtig forstå det du skriver med klaustrofobi og stammer?