søndag, november 30, 2008

Rødt fløjl med karamel og skumnisser


Mine kolleger snakker meget om kage, men få gør noget ved det. Jeg tænkte i anledning af december, kunne jeg da gøre noget.

Min forkærlighed for amerikansk mad fornægter sig ikke. Jeg endte med at bage en red velvet cake - som er ganske sød, men ret pikant med sin røde farve og sin fine konsistens.

Dertil lavede jeg en glasur ing af karamel: 100 g smør, koges med 150 g. puddersukker og lidt fløde.

Når massen har kogt et minut eller to skal den i en røreskål og så skal der flormelis i og piskes, til den er smørbar. Jeg fik lyst til at slå hul i alt det søde, så jeg kom også nogle skefulde Philadelphia i, den blev den perfekt af.

Da kagen var kølet blev den nydelige lysebrune masse smurt på og så et drys tysk julekrymmel og en lille ring af skumnisser - men det skal være de rigtige - ikke de forkerte ;)

2 kommentarer:

Kagekonen sagde ...

uhm.... red velvet... syndig og sød :-) gad vide om ikke også den vil gøre sig som cupcakes... det må snart prøves.

Marianne sagde ...

Der er kollegaer, der bliver glade i morgen :0)

Og du har ret i forkerte og rigtige skumnisser. Jeg kan meget godt lide de rigtige, og en pose er allerede væk :0)