mandag, november 24, 2008

Den trojanske juleelg


Rundt omkring i jule-Tivoli troner nogle ret firkantede trædyr.

Det er den trojanske juleelg, som Sifka mener er fuld af voyeuristiske nisser.

Tivoli er faktisk indtagende i juleklæderne. Lyssætningen er anderledes end en sommeraften.

Der er nok at kigge på i et par timer, selvom det ikke er et sted man lige får overstået indkøbene af julegaver i et snuptag. Dertil er sortimentet for ujævnt og der er for meget gøgl, men sjovt at se på og dejligt at drive rundt i og snakke, mens man kigger, oplever og undres.

Jeg hjemførte en enorm grøn glaskugle, som talte højt og tydeligt til mig. Den er så stor, at min bror får problemer med at undgå at slå hovedet ind i den i stuen, så måske skal den have et hjørne.

Efter den kolde, men smukke Tivoli-runde, hvor frosttågerne efterhånden gjorde skiven på rådhusuret til en fjern planet gik vi ud i virkeligheden på jagt efter mad.

Den fandt vi på Gasværksvej hos O Mo Nim (det betyder respekterede moder på koreansk), hvor en lille, handlekraftig kvinde guidede os gennem vores første ægte omgang Bulgogi.

Vi fik en tallerken med oksekød, kalve lever og hjerte, kylling og svinekød i tynde udskæringer, som vi selv skulle grille på en lille gasgrill og dyppe i sovs med gang i hvidløg og mild chili.

Dertil salat, lidt grøntsager til grillen og så den fantastiske koreanske kimchi, som er mælkesyre gærede grøntsager. Ekstremt sundt og ekstremt velsmagende .

Det tager desværre 6 dage at lave en portion kimchi, men hvis jeg går i gang nu, så er der til weekenden.

Med andre ord en dejlig afslutning på ugen.

4 kommentarer:

Marianne's mening sagde ...

I hygger jer, I to. Dejligt!!!

Maden lyder lækker, og sjovt selv at skulle grille.

Kommer de ikke et billede af din kugle, når den har fundet en plads?

Anonym sagde ...

Har lige læst hos Sifka at I var ved Tivolis hovedindgang ca.16.00..det var vi næsten også...det kunne have været hyggeligt lige at have sagt hej...men et lynhej ville det have været, da vi skulle nå et tog til den by, der kun har timesdrift hrmpff.

Lene sagde ...

Jeg må og skal i Tivoli i år, jeg elsker gøgl og jul :-)

Donald sagde ...

Den Trojanske Juleelg lyder lidt fræk:-)
Det må have været en dejlig tur!