søndag, august 31, 2008

Bytur

Sifka og jeg kunne vist ikke have valgt en smukkere sensommer lørdag end i går til en bytur. Der var egentlig kun to punkter på programmet, Sifka skulle have sin gave og vi skulle smage The Royal Cafés smushi'er.

Jeg var faktisk imponeret over, hvor hurtigt Sifka traf sin beslutning. Hun skulle vælge et stykke af Royal Copenhagens nye stel Elements.

Det ville jeg have været betydeligt længere om, end hun var, men til sidst faldt valget på en skål/pastatallerken/dyb tallerken med musselmalerier i en nærmeste petroleumsfarvet blå og rifler fra Flora Danica.

Og så daffede vi ind i The Royal Café. Jeg frygtede lidt det værste, i betragtning af at der er tale om et turiststed på Amagertorv klemt inde imellem porcelænsfabrikken og George Jensen.

Det var en vaskeægte oase. Fredeligt, funky, ufisefornemt og helt stilfærdigt. Og smushierne var fantastiske. Tre små stykker smørrebrød i fuld udfoldelse - det er jo dem på billedet, som Pedrsen bemærkede i det foregående indlæg.

Vi var lidt kedelige og valgte de samme stykker, ud af det fine udvalg, men så er der jo noget at komme tilbage efter, og der kommer jeg gerne igen.

Jeg ved, at min bonusMor vil synes godt om stedet - og om smushierne, fordi hun altid kvier sig ved at bestille to stykker smørrebrød, af frygt for ikke at kunne spise op. Så hun skal inviteres derind en dag.

Tillægsgevinsten var, at vi gik fra stedet med mod på kort efter at finde et sted til kaffe og kage. Det viste sig så at være vanskeligere end først antaget - vi er jo nogle ekcentriske koner, så vi gad ikke at skulle stå i kø med pøblen på La Glace, blot for så at få båret det valgte frem efter en rum tid af fortravlede servitricer.

Tivolis K-cafe dumpede på et beskidt toilet. Det deles muligvis med havens akvarium, men det er ikke godt, at der stinker af hajpis og det der er værre, når man er sulten efter kage og chokolade.

Så blev det Vaffelbageriet, som på sin egen travle måde leverer varen.

Efter havedaskenrundt og beundring af søens karper, der efterhånden er store som tunfisk, begav vi os over Axeltorv og endte på Zum Biergarten, hvor vi sad i den fantastiske sol og snakkede og drak øl til sent.

En perfekt bytur med andre ord.

4 kommentarer:

Marianne's mening sagde ...

Det lyder SÅ hyggeligt...

NILLE sagde ...

Altså - du kunne jo sagtens have bildt mig ind, at du selv have lavet de smushier ;-) De ser rigtig lækre ud!!! I det hele taget en lækker dag.

Natmaleren sagde ...

Det lyder det også til at have været:-)

Lotten sagde ...

Altså I to hyggetrolde - jeg har sagt det før, men nu siger jeg det lige ige: Jeg bliver så glad over at læse om jeres stjernestunder sammen.