mandag, november 27, 2006

Blus på bøg



Det er nu mere end tre måneder siden jeg overtog mit hus.

Meget er sket i mellemtiden og meget er ikke sket. Der er blevet lagt trægulv i soveværelset - askeparket. Soveværelset er blevet tapetseret og malet, stuen er blevet malet, sågar stuegulvet.

Den 13. december har jeg bestilt flyttefolk.

Der farer mange tanker gennem hovedet på mig i disse dage, men først og fremmest, hvor glad jeg er for at bo her. Den vidunderlige ro. Naturen. Lyset.

Det er hårdt at skulle stå op i mørke og komme hjem i mørke, men ikke anderledes end alle andre vintre og denne har hidtil været ualmindelig mild.

Jeg mangler dog, at få fikset varmeforsyningen til huset. Pejsen er noget billigt bras, men der dejligt at side i det flakkende skær fra en bøgeknude og lune tæerne.

Jeg gætter på, at et par moderne el-paneler, isokærn i skorstenen og en ny brændeovn kunne gøre dette hus til en perle.

I mellemtiden



Lidt highlights fra dagene efter jeg overtog huset.

Onsdag den 30. august
Nu har jeg vist været husejer i mere end 14 dage. En række ideer er ved at materialisere sig i mit hoved:

Tænk hvis jeg i stedet for brændeovnen kunne få en gennemgående pejseindsats i den eksisterende eller en let udvidet skorsten. Som et stykke levende ild i både stue og køkken.


Det meste af endevæggen mod haven kunne være en eller anden form for foldedør. Mere lys om vinteren og mere luft om sommeren.

Vinduet kunne vendes over til væggen ud mod parallelvejen, jeg har jo kun brug for en ubrudt væg til reoler.

Jeg drømmer om et sort højglans gulv i stuen. Vægge tonet svagt blåt – dueæg eller lysere.

Jeg vil have noget transportabelt køkken i højre side af bryggerset og metro reoler i venstre. Fedt hvis gulvet kunne få en led-lysstribe i nogle rå fliser/kakler eller et trægulv – og det gulv ført med ud i entreen.

Soveværelse med lyst trægulv: Douglas gran, Oregon Pitch Pine eller Ask. Helt hvide vægge, hvidt loft og en stort blækblå firkant en 10 centimeter inde fra kanten på den jævne og oppudsede væg i mod stuen i soveværelset.


18. august 2006

Nu har jeg været husejer i 5 dage. Det har svært ved rigtigt at lejre sig i mig. På forhånd havde jeg en masse drømme om stedet og ikke mindst om, hvordan mine første dage her ville være.

Det er ikke helt gået efter planen. Ting tager tid og det har jeg altid haft mere end vanskeligt ved at huske og acceptere.

I går var min første hele dag her. Det var også en af de spildte ventedage det moderne liv kaster efter en, hver gang man skal have et nyt elektrisk apparat. Jeg ventede på en ny vaskemaskine, den kom en halv time før udløbet af det aftale tidsrum, sådan er det altid.