fredag, september 07, 2007

Country bumpkin


Jeg var da ikke helt fri for at smile selvtilfreds til morgen, da jeg bryggede kaffe I mit nye bryggers og kattene er glade for, at deres mad er tilbage på den vante plads.

I det dejligste solskin cyklede jeg til Melby station og kastede mig ud i rejsen til hovedstaden, som først var med lokalbane og derefter S-tog fra Hillerød.

Jeg følte mig som lille guds ord fra landet, da jeg ankom til Nørreport station og alting pludselig var hektisk og folk trængte for at komme ind i toget før alle var nået ud.

Man siger jo ellers, at sjælen har tid til at følge med på en togrejse, men det var som om at min var blevet efterladt på bænken i solen på stationen i Melby og jeg lige skulle lave hard reset for at komme i storby-mode. Det gjorde jeg så.

Oppe på gaden ventede BonusMor og sammen spadserede vi adstadigt ned til Gammel Mønt og restaurationen af samme navn, hvor jeg fik overrakt mine gaver på forskud og lov til straks at pakke op.

Jeg glæder mig meget til at drikke snaps og hindbærlikør af de smukke mundblæste glas. BonusMor blev straks inviteret på landet med overnatning, så vi kan indvie dem en dag og hun ikke skal køre hjem.

Jeg fik også nogle forskellige tulipanløg med besked om at de skal i jorden nu, så de kan pible frem til foråret. Skal ske!

Efter frokosten, som var pariserbøf med hele det klassiske tilbehør i en udsøgt hjemmelavet kvalitet og en delt creme brulee til kaffen, trillede vi ud i solen igen og hen til Kunst og Køkkentøj, hvor vi kiggede og kiggede, men holdt os i skindet.

Mest fristet var jeg af en ramme chokoladeforme, hvor man kunne støbe sine egne skildpadder. Jeg var begyndt at overveje, hvordan man mon laver en passende rom-karamelcreme, da jeg så den kostede 175 kroner. Dyrt legetøj.

BonusMor havde kik på en form til hjertebrød, som med garanti ville kunne dupere bridgeholdet, når de skal have snitter, men den skulle biksen have tæt på 600 kroner for, så den røg på hendes ønskeseddel.

Og skildpaddeformene er nu på min ;)

8 kommentarer:

Sifka sagde ...

Hjemmelavede skildpadder er vildt. Du må bare igang med at løse romcremen mysterier, og jeg vil overvåge projektet nøje, for du vil selvfølgelig blogge om det, når nu du får formen, ikk'?

Det er nogle meget fine glas, du har fået, og jeg kan sagtens fornemme en lille hjemmegjort likør i sådan ét.

Det er godt nok en lang tur, du har haft frem og tilbage, men jeg forstod på tidligere udsagn, at du havde væbnet dig med musikalsk underholdning, og så kan man udholde meget.

Husejer, jeg ønsker dig en god aften, nu med nyt bryggers - du skal måske sidde derude og nyde det;) - og nye glas. Håber du fik din fadøl...

Marianne sagde ...

Fine glas du fik i gave :-)

De der skildpadder... det lyde for lækkert. Ligesom Sifka vil jeg følge nøje med, hvis/når du engang hopper ud i det projekt. Der må kunne findes en opskrift for det fyld.... uhm... bare jeg havde en nu jeg kunne spise

Mette H. sagde ...

Skildpaddeforme - jeg vidste slet ikke man kunne få den slags.Men tillykke med fødselsdagen, håber at du en dag får formene og får løst mysteriet om rom-karamel-cremen. Glassene kræver da den fineste hjemmelavede kryddersnaps/likør. Sæt igang ;-).
Tak for link til Kaffepigen - og heeeyyy de har også Davrepigerne. Jeg bestiller så snart deres side er oppe igen, hvis det er det der driller. Jeg var lige igang med 'Læg i kurv' da der kom sådan et server-problem billede. Men det skal jeg nok få løst, jeg har i hvert fald gemt dit link.

Anonym sagde ...

Tænk at eje en skildpaddeform eller en hjerteform! Og sikke en hyggelig og langsom dag med grisen til Hillerød og videre. Jeg elsker selv de ture, som jeg jævnligt tager fra Melby Station. Bare at kigge ud på landskabet er det hele værd.

Marianne sagde ...

Jeg har valgt dig, for din side tjekker jeg mange gange i løbet af dagen og jeg nyde at læse med.
Se hos mig

Sifka sagde ...

Så er jeg her igen med en pris, som du gør dig fortjent til. Du er allevegne, og har altid et venligt og opmuntrende ord i folks kommentarfelter. Læs selv mere på min side:)

Liselotte sagde ...

Hvor er de glas smukke. Selvfølgelig bliver de uundværlige, når du skal indtage årets hindbærlikør, hvilket minder mig om, at der vist snart skal startes et par stykker :-)

Kagekonen sagde ...

Det lyder som en dejlig dag. Jeg er imponeret over at du holdt stand i Kunst og Køkkentøj, som er en af mine yndlings butikker...