lørdag, september 01, 2007

Til pingvinerne


Lige siden jeg for snart 20 år siden diskuterede med en kæreste, hvordan pingviner parrer sig, har jeg været skudt i de sort/hvide fugle.

Diskussionen førte nemlig til et større studie af dyrene og jo mere, man lærer om dem, jo mere begejstret bliver man for dem.

Jeg har også kigget på dem i zoologiske haver fra København til San Diego.

Men jeg har aldrig set en eneste i sine naturlige omgivelser. Det kunne jeg godt tænke mig, at gøre noget ved. Jeg er så heldig, at min arbejdsplads, hver sjette år giver mig seks ugers sabbat med fuld løn og en ekstra sum.

Det er efterhånden tid for min sabbat, den skal snart aftales og planlægges og så var det, at jeg faldt forbi Hurtigruten. Den legendariske norske færgerute op og ned langs kysten.

Rederiet sender hver vinter – sommer i Antarktis – deres solide isforstærkede skibe ned til pingvinerne. Jeg vil med.

Lørdagsmaden blev en langstrakt affære.

Jeg faldt over en fiks lille ribbenssteg og vejret artede sig, så jeg tænkte, jeg griller den sgu. Men jeg havde gjort regning uden mine grillkul, jeg havde ikke nok til at klare en 45 minutters grillning på fuld knald, så stegen måtte i ovnen, men først havde den heldigvis suget lækker grillsmag til sig.

Tilbehøret var improviseret rødkål – købekål fra glas med et ordentligt skvæt af min hjemmelavede solbærrom. Dertil en lille salat af grønne bønner, let sauterede i smør med hvidløg, feta, soltørrede tomater og agurk.

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tænk at du vil til Sydpolen, det er da en fantastisk plan. Glæder mig til blogindlæg derfra.
Lucky you, der snart skal have sabbat!

Kagekonen sagde ...

Hvor lyder det bare spændene (og lidt misundelsesværdigt) med en tur til Antarktis, og sikke en fantastisk aftale du har med din arbejdsgiver om betalt sabbat.

Zette sagde ...

Ørj, det lyder altså ret godt. Det gad jeg altså også godt prøve. Måske sku man overveje det som rejsemål.

Marianne sagde ...

Det var da en god ordning med 6 ugers sabbat, og så med løn!
Det kan jeg nu godt blive misundelig på.

Turen lyder som en oplevelsesrig tur. Jeg håber du kommer afsted

Sifka sagde ...

Det er da, det du skal. Afsted med dig, ned og se nogle pingviner:)

Jeg vil osse ha' sabbat med løn og ekstra:(

Anonym sagde ...

Nej hvor lyder dét spændende!! Det er dig SÅ velundt med en tur til pingvinland!! Jeg elsker alle dyr også pingviner, omend de nok ikke var først på listen, så glæder jeg mig rigtig meget til at høre om din tur. Godt for dig!!!

Så skal du jo have misserne passet og jeg vil på det varmeste anbefale Vallø Dyrepension, som iøvrigt går for at være hvis ikke den bedste, så en af dem. Har selv haft mine to misser der i 3 uger, og det var glade, rene og veltilpasse misser jeg fik retur. De er alle pengene værd.