lørdag, september 15, 2007

Uforløst kærlighed


Efter en herlig tur til havet og lange øjne over det vilde Kattegat, lyttede jeg lidt videre på min lydbog i takt til hækleriet. Bogen foregår i en amerikansk sydstat og jeg blev ramt af længsel efter...noget.

Jeg har altid været helt betaget af New Orleans, men af en eller anden grund aldrig fået besøgt byen. Til gengæld har jeg læst meget om den og været optaget af dens kogekunst.

Så jeg kastede mig ud i frembringelse af beignets. Det lader nemlig til, at man mindst en gang i sit liv skal prøve en tallerken beignets med café au lait til som morgenmad.

Jeg faldt for denne opskrift. Og det skulle jeg vist ikke have gjort. Der var sådan set intet vanskeligt ved den, men resultatet smagte af.....hm...friturestegt dej, friturestegt småkagedej.

Og jeg tror den rigtige smag er nærmere berliner eller donut. Jeg tror også jeg ved, hvad der gik galt. Jeg skulle have valgt en gær-opskrift så dejen under et par hævninger kunne udvikle en eller anden form for smag.

Skuffende – men en dag kommer jeg nok forbi Café du Monde og forsøger mig med the real thing.

Og kaffen var god, mælkerig og hed ;)

2 kommentarer:

Marianne sagde ...

Det var da træls de beignets ikke blev tilfredstillende. Men jeg håber du engang kommer til at smage dem på Café du Monde.

Rigtig god aften.

Anonym sagde ...

Åh, det var synd, at det var uforløst kærlighed til mad fra New Orleans.
Nyd nu din sidste feriedag.