søndag, juli 15, 2007

Så vendte vi kajakken


Lørdag var store kajakdag.

Jeg havde set frem til den med spænding. Ikke mindst fordi det skrigorange, og noget kluntede, fartøj skulle ekspederes ud over en førstesals balkon i Brøndbyøster, før festen kunne gå i gang.

Det gik legende let, nu var mandskabet også udvidet med både to nevøer og min brors svigerfar, indehaveren af balkonen. Så på nul komma vupti lå kajakken på græsplænen.

Min bror havde lavet en næsten militaristisk slagplan for dagen.

Svigerfar og drengene skulle ankomme til det lille rækkehus ad hoveddøren og svigerinde ville nok ane, at der nu gik fest i dagen, men samtidig skulle brormand og jeg smugle det orange lyn ind i haven og straks efter fare rundt til hoveddøren for yderligere optrapning af festanslaget.

Og så blev den let overraskede kvinde ellers beordret ud i haven - og surprise der lå jo en kajak!

Hun blev overrasket - over kajakken, over festen og over at hele familien kunne holde det hemmeligt og tydeligvis også over, at min bror kunne lægge en så omhyggelig plan.

For næste punkt var jo, at hun og kajakken skulle i vandet og at vi derefter skulle holde grillpicnic i vandkanten og nyde fartøjet og havet.

Det blev en dejlig dag, alle fik padlet en tur eller flere, selv bedstefar på 76. Jeg var i forskellige grader standby til en redningsaktion, fordi jeg er den eneste i familien der kan svømme mere end 50 meter, men ingen blev mere end lidt fugtige af ugler, fanget med pagajen og skovlet ned i cockpittet.

Brormand diskede op med grillet hjortekød, oksekød, pølser og grøntsager fra den medbragte transportable og der var japansk kartoffelsalat, nevøens tzatziki og brød til.

Drengen havde ikke fået padlet nok, så vi tog lige en runde til i det fine lavvandede farvand, som ligger på indersiden af klitrækken i Køge Bugt strandpark.

Dagen sluttede med et sent besøg hos Jensens Bøfhus, vist mest valgt for drengenes skyld. I dag drager de alle 14 dage til Grækenland.

5 kommentarer:

Sifka sagde ...

Det lyder som I har haft en spasfuld dag.

I blev ikke generet af tordenskyllen?? Der var godt nok vand i!

Andrea sagde ...

Under tordenskylle var vi hjemme til en kop kaffe og væmmelige købe blåbærkager og omklædning til middagen.

Den var nu ikke voldsomt voldsom på vestegnen, to skrald og regndråbetrommehvirvler i en ti-minutters tid.

Må indrømme, at jeg nu går i egne kajaktanker, skal ud at snuse i en biks på Amager Strandvej i morgen ;-)

Marianne sagde ...

Hvor lyder det som en helt igennem god dag.

Og ender det med din egen kajak? :-)

Zette sagde ...

Hver gang jeg ser en kajak - og det gør man jo tit i disse dage, får jeg lyst til at prøve. Ved ikke helt om det ville virke for mig, men det, at man er så tæt på vandet, det tiltaler mig altså voldsomt....
Se, at få købt dig en kajak, det må være perfekt at nyde en fridag fra den.

Andrea sagde ...

Jeg er stadig kajakskruk, men i syv sind. Det vender jeg tilbage til.