søndag, juli 29, 2007

Misvækst og stjernefisk


Misundelse er en grim ting, men det er nok ikke muligt at finde et mere dækkende ord for, hvordan jeg har det med Liselottes have.

Nu er der selvfølgelig tale om en voksen og anstændig misundelse: Jeg ved jo godt, at der skal arbejdes for resultaterne og sådan er jeg ikke.

Men jeg er glad for at vide, at det ikke kun er mig, der i stedet for grønne fingre, har - ja hvad er modsætningen - røde - i hvert fald når det kommer til årets chilihøst.

Liselottes chilier
har det ikke godt. (Det er synd ;-))
Det har mine heller ikke! (det er min egen skyld)

Nogle af dem har siden sammenbruddet af drivhuset måtte klare sig aldeles ubeskyttede i kapillærkasserne midt på plænen og er derfor blevet overvandet på den hårde 2007-måde.

Andre er endt i potter under udhænget på terrassen, og har ikke set skyggen af anden næring end nu den regn, der er slået ind.

Alligevel bærer en af dem altså, som det fremgår af billedet, nogle ret voldsomme ufo-agtige frugter, mens plantens blade er sølle og hullede.

Sorten hedder starfish og mine er faktisk mere end 6 centimeter i diameter, så dem vil jeg glæde mig over, når de engang bliver røde og modne.

3 kommentarer:

Sifka sagde ...

Uh, de er flotte, og smagsbeskrivelsen er også interessant. Held med dem fremover:)

Marianne sagde ...

Men hvornår bliver tomater røde??? Det er første gang jeg har tomater og pebre, og de er grønne endnu.

Det ser godt ud på billledet

Anonym sagde ...

Marianne - Som så meget andet kræves der sol for at tomater og pebre/chilier og andre vækster bliver røde!!! Og den er der som bekendt ikke meget af.

Jeg er ikke så vild med Chili, men både tomater og pebre elsker jeg ;-)