lørdag, august 11, 2007

Tropical shower


Jeg er løbet tør for petroleum til min gamle toglygte. Det er vist meget godt, det er et skrækkeligt myggevejr med voldsom høj luftfugtighed. Ikke værd at stå ude og bakse med lygten blot et par minutter.

Efter en hel dags arbejde i det akvarie, hvor jeg arbejder, var jeg uden sans for vejret, da jeg trådte uden for, for at køre hjem.

Et lyn glimtede og torden rullede. Ind gennem byen var folk i alle grader af afklædning på vej i Tivoli og i byen.

Ved Utterslev Mose gik der hul på himmelbylden.

Så stort et hul, at mange måtte køre ind til siden, fordi deres vinduesviskere ikke kunne følge med. Jeg tror faktisk kun jeg har kørt i sådan en byge en gang tidligere, i Florida, i orkansæsonen og der betegnes de tropical showers og er noget man har respekt for.

Op ad motorvejen gik trafikken flere gange i stå, fordi vandet samlede sig i på vejbanen, hvor den blev ført under andre veje.

Det så ud til at blive en lang tur hjem, men så ved Farum: Tørt og klart vejr - og sådan har det været siden.

Meget mærkeligt.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tænk, her i Liseleje-området faldt der ikke en dråbe. Men det er som om, vejr og klima har ændret sig i de sidste år og er blevet mere dramatisk og voldsomt. Temmelig skræmmende, men godt det ikke er så slemt her som i Sydøstasien.

Zette sagde ...

Augustvejr er lunefuldt. Men som Madame er inde på, så var det skønt vejr langs nordkysten, for der var jeg jo det meste af dagen. Absolut badevejr!

Unknown sagde ...

Himmelbyld. Ikke ilde!

Andrea sagde ...

@ Madame og Zette - det var vist denne sommers mest overaskende og afvigende lokale uvejr.

DMI og TV2 Vejr er uenige om det i det hele taget var den mest vandgivende byge nogensinde.

Jeg nød bare at komme hjem til tørvejret.

@ Dyveke - det var sådan det var, himlen blev lavere og lavere, som byldens hvælvede bug og bang, så var der en kanal ;)