onsdag, august 08, 2007

Tordenmartini


Da jeg var i Helsinge og handle lige efter middag tegnede den umiddelbare fremtid lys og tør, så jeg skruede mig op til noget amerikansk med hvidløgslaks, melonsalsa og ovnkartofler og så gav et godt tilbud på Martini Extra Dry mig en øjeblikkelig association til en stor kold Dry Martini med en smag som flybrændstof og et spark som halen på en sur badebæver. (Som James Bond foretrækker jeg min dry Martini rystet, men den skal være på gin.)

Så kom regnen og vaskede udendørsdrømmene inden døre – at dømme efter DMI’s tjeneste er dette hjørne af Danmark stort set det eneste med nedbør – men det er hyggeligt nok, især fordi der følger både torden og lynild med

Det er jeg så meget et bysbarn, at jeg bare nyder. Jeg har heller aldrig set en gård brænde ned, eller en ko blive flækket af Thors vrede.

Og kattene, som jeg stort set ikke har set det seneste halvandet døgn, kom listende da trykket faldt og skyerne trak sammen.

Kasper holdt øje med vejret, mens jeg bjærgede tørresnorens ophængte emner, og alt det løse, som ender med at flyde ude efter en dag med sol.

Nu sover Pinga i dyner og Kasper putter sig på savbriksen, som stadig lever et uafklaret liv i stuen, dog ikke mere midt på gulvet, og i godt vejr på plænen.

Det er nu herligt, at have dem hjemme, giver god tryghed og jeg skal ikke mere lytte nervøst efter københavnerne, som skal fræse deres Saab 9-5’er og deres Volvo V70’s ned ad hulvejen med 80km/t. Når man kører i verdens sikreste biler tror man tilsyneladende at resten af verden er lavet af uforgængelige materialer.

Tror ikke, jeg har Vampyrpingvinens nerver af stål. (Han er kommet hjem)

Men glæder mig over en historie som denne: Hvor en lille kat vandt over en stor bjørn. Eller denne, hvor en opfindsom mand giver os svar på, hvad vores små stuetigere egentlig får tiden til at gå med, når de er på langfart.

Middagen kalder og det svære valg mellem Zinfandel og Pale Ale. Sådan er det næsten altid med amerikansk mad.

7 kommentarer:

Sifka sagde ...

Jeg tænker kogebog. Er du frisk?

Andrea sagde ...

Selvfølgelig!

Regitze sagde ...

jaaah. kogebog!

og jeg er helt stolt af, at blive tituleret stålnerve.
hemmeligheden er, at jeg lover mig selv en dry martini ved lejlighed(shaken. not stirred). i ginversion. hvis jeg ikke bliver FOR melodramatisk.
dry martinis er god kemi.

lige nu sundownes der her med en tør Noilly. den går også an, når der er noget at fejre. hjemkomne katte, tordenvejr (selv om vi blev snydt). you name it.
igen: tak for dine latterfremkaldende links!

Anonym sagde ...

Tak for dine herlige links. Det lyder som om, du havde en god dag i går. Vores katte kom også ind i en vis fart, da uvejret begyndte, de hader regnvejr.

Anonym sagde ...

Det sejeste bambusstolebetræk i mands minde!

Andrea sagde ...

@ Regitze - jamen det virker som om du har stålnerver, både når du venter på katte og kaster dig ud i kinesiske bjerbestigninger. Hvis det ikke er sandt, skjuler du det i hvert fald god. Og panik har jo aldrig gavnet noget eler nogen ;)

Min yndlings sundowner er Pimms's No. 1 - en rigtig imperiedrik. Der skal lidt lemonade og lidt agrukestænger i. En meget fin parfumeret smag med gin underst ;)

@ Madame - jeps en herlig dag og det klarede da op, så jeg fik siddet lidt ude efter dinner.

@ Uffe - takker, det er ægte kaffestinkende sæk.

God til at få selv det grimmeste sommerhus rattanmøbel til at se ok ud.

Den slags møbler har det jo med at være yderst komfortable, så jeg er glad for hele stolen, selv om jeg som regler skal slås med Kasper om den :)

Anonym sagde ...

Nej, der findes ikke mere stolekyndige skabninger end dem, der mjaver og kradser :-)