tirsdag, juni 03, 2008

Ad Helgoland tilMin veninde bor i Dollerup i Midtjylland, men har verdens mindste lejlighed - med balkon - på Amager, fordi hun arbejder samme sted, som mig.

I går skulle vi indvie hendes tilsvarende lille balkongrill, men først smuttede vi ned til den nyopførte Helgoland Søbadeanstalt ved Amager Strandpark.

Den har samme smukke turkise farve som den gamle, og er skøn at skue på sine pæle over vandet. Men i første runde har der ikke været råd til bare en fast bænk og en knagerække, til når man skal klæde om. Det virker som en lidt underlig prioritering.

Men vandet var dejligt, køligt og klart og der var masser af glade mennesker på de høje trapper i fællesbadet. Fædre, der lærte deres døtre at svømme og mødre, som kun så deres sønner, når de rystende af kulde efter en tur på det virkeligt dybe vand på ydersiden af anstalten kom forbi for at tigge om, at badeturen kunne forlænges yderligere en halv time.

Vel tilbage på den lille balkon blev der stegt nakkekoteletter og pølser som blev spist med små nye kartofler og salat, mens vi lyttede til naboens caribiske rytmer.

Tilbage i det lille røde hus efter midnat blev jeg mødt af to glade katte, som havde haft travlt med, hvad nu katte laver efter mørkets frembrud, men som meget gerne ville se på noget i de slunkne madskåle.

Dejlig aften.

5 kommentarer:

Suzy Q sagde ...

Min veninde, der ynder at slænge sig som et krybdyr i solen, ringede fra mobilen i søndags: "Gæt hvor jeg er!? HELGOLAND!" oh vores gamle hænge-ud sted er tilbage - vi BOEDE praktisk taget på Helgoland hele sommeren, da vi residerede på Kvinderegensen. Ak ja.

Nille sagde ...

Jeg boede også der om sommeren - når ikke det var på 5-øren til koncerter - inden jeg rev teltpælene til udlandet ;-) Jeg anede ikke, at de havde genopbygget det - det er en dejlig nyhed!!!!

Unknown sagde ...

og det ér en fed farve tillige!

når nu det ska være :0)

Sifka sagde ...

Helgoland færdigt! Det må beskues. Det er et lækkert billede du har taget:)Helgolandsfarven er ikke bare fed, den er rigtig fed;)

Lene sagde ...

Et aftenbad og lidt aftenmad er ikke at foragte