søndag, april 06, 2008

Samværets gave


Blogtræf på Bryggens Spisehus blev præcis så fin en oplevelse, som de foregående to.

Der var nye ansigter og kendte ansigter og snak, latter, øl, kaffe, vin, vand, mad og ikke mindst samværets gave og glæde.

Sådan en udefinerbar fornemmelse af bare at være i nuet med nogle mennesker, som er dejlige at være sammen med, at lytte til, at tale med og knytte forbindelser til.

Knap havde vi sat os, ved det lange reserverede bord, før små gaver og opmærksomheder blev udvekslet på kryds og tværs. Et fint indpakket mælkebøttejern passerede bordet den ene vej, en klippet artikel om patchwork røg den anden vej og i midten linede dåser med kaptajnens sardiner i forskellige olier op.

Sifka glædede mig med Kusmi-te og et fint Summerbird-æg. Teen bar den skumle bagtanke, at hun ikke vil risikere at være uden sin Prince Vladirmir, når hun en dag kommer på besøg i Asserbo.

Ægget rummer fristelser, som jeg godt må falde for, jeg har jo ikke selv købt det og er derfor nærmest forpligtet til at spise indholdet. For giverens skyld, selvfølgelig ;)

Som altid blev Sifka til sidst overmandet af trangen til at sige: Vi kan da også gå hjem til mig.

Dejlige ord.

Og herligt at sidde om hendes bord, at blive beværtet med godt øl, at opleve, at alle griber en kagegaffel og smager årgangssardinerne, at liste ud i køkkenet og få sardinerne godkendt af en lille sort kat, som straks har forstået, at mængde af katteglade er ualmindeligt højt omkring spisebordet og som derfor gør sig til. Diskret og elegant - for det der samvær, det er da ikke så tosset endda.

8 kommentarer:

Marianne sagde ...

Tak for god og kyndig vejledning af øl som altid!
Det var rigtig hyggeligt, og jeg håber, jeg kan komme med næste gang ;-)

Unknown sagde ...

hehe JA det var sku da en fin aften ;)

Jeg glæder mig til næste gang!

Anonym sagde ...

Det var bare så hyggeligt, Andrea, og jeg har allerede taget mælkebøttejernet i brug. Men jeg ærgrer mig over, at I har haft så mange oplevelser, efter jeg gik - man vil jo nødigt gå glip af noget ;-)

Marianne sagde ...

Det ser ud til at der skete en masse da nogen var gået :-) Det var skønt at møde dig og de øvrige bloggere - sikke en fin aften. Jeg er klar næste gang der bliver kaldt sammen.......

Lotte sagde ...

Da jeg tog afsted mod Bryggen i går eftermiddag havde jeg forhåbninger om nogle gode timer i godt selskab. Disse forhåbninger blev til fulde indfriet - og mere til! Jeg havde til gengæld ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg skulle overkomme mit 15 år gamle sardintraume i et hjem med jordstråler og alternativ toiletplacering :-D
Jeg NØD det, og jeg stiller også gerne op igen næste gang. Og næste...

Anonym sagde ...

og jeg blev bare sat af i Istedgade....og gik glip af sardiner, jordstråler og alternativt placeret toilet...NEJ tak for i går det var bare så hyggeligt. og jeg ser frem til næste møde !!!

Anonym sagde ...

Det var et super arrangement. -jeg glæder mig til næste gang!

Suzy Q sagde ...

eeeejj hvor dejligt!