torsdag, april 17, 2008

Hjernegymnastik


Dersom jeg var blevet hjernescannet i dag, så ville det eneste aktive område være det for hovedregning.

Jeg er blevet grebet af et simpelt lille kabaleagtigt spil, hvor man kan fjerne sammenhængende sekskanter, hvis deres værdi tilsammen udgør 21.

Meget enkelt og meget besættende.

Og det gør mig ikke spor, at hele dagen nærmest er forsvundet ind i skærmen på denne måde.

Jeg er faktisk glad for at genopdage glæden ved en besættelse. Det ville naturligvis være mere storladent, hvis jeg var besat af at komponere musik eller skrive vigtige digte, men lige nu er jeg faktisk begejstret for overhovedet at fortabe mig i noget.

Det er nemlig en ting, der bekymrer mig ved mit arbejde, at det i den grad foregår med konstante afbrydelser, så jeg slet ikke kan samle mig om at udrette noget der tager mere end 10 minutter af gangen, når jeg kommer hjem.

Det er ved at vende. Jeg kan både udføre langvarige kedelige opgaver og altså nu også langvarige underholdende opgaver.

Desværre er jeg ikke i tvivl om, at det vil tage under en uge, når jeg engang til juni vender tilbage på jobbet, før jeg igen megazapper i alt, hvad jeg foretager mig.

Gud ved, hvad langtidsvirkningen er af aldrig at fordybe sig, aldrig bare at kunne bøje sig over en opgave og blive ved til den er løst, altid at skulle kunne sadle om med sekunders varsel, altid at skulle kunne holde tyve gryder i kog samtidig?

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Afbrydelser kræver en særlig holdning. Og det er rigtigt, at man ikke kan koncentrere sig i dybden, når man leger blæksprutte eller kører flere spor samtidigt.
Musik, klaverspil, guitarspil eller sang skulle være et godt alternativ til kabaler. Musik, når det dyrkes som tidsfordriv, er ganske uskadeligt:-)

Marianne sagde ...

Det er godt nok lang tid siden, jeg har haft et godt spil i fingerne. Sådan et man bare ikke kan slippe...

Måske skal der søges lidt efter et...

Anonym sagde ...

Grib jobannoncerne, Andrea, og finde et sted med tid til fordybelse. Du er ung endnu og har muligheden for at genfinde arbejdsglæden. I min afdeling fik vi i onsdags en ny chef, en rationaliserinsekspert. Hun skal minimere afdelingen præcis som hun gjorde hos SAS og Berlingske. Jeg slæber mig af sted om morgenen ...

Suzy Q sagde ...

dyb forståelse herfra. Og jeg støtter madames forslag.