søndag, april 13, 2008

Hævn over en hammer


Hammeren slog mig, så slog jeg hammeren.

Omtrent hvert halve år har jeg sådan en dag, hvor intet vil, som jeg vil, og mit reaktionsmønster er tæt på gammeltestamenteligt.

En simpel opgave med min trofaste ældre hammer kostede mig en preussisk blå lillefinger negl og så tog fanden ved mig: Hammeren mistede hovedet.

Hvis jeg overhovedet, havde kunne tænke klart, så havde jeg på stedet indstillet alle dagens øvrige opgaver.

Men nej. Jeg skulle lige forsøge mig med en omgang macarons, thi jeg venter gæster. Dele af processen fik faktisk fint. Jeg tror dog, at det mandelmel Sifka og jeg købte i Inco er lige antydningen for groftmalet, men jeg endte med en masse, der havde konsistens som magma.

Fint rødt og rosenduftende var det også, thi det skulle have været rose-blåbær macarons. Men da marengsen skulle i en sprøjtepose og derefter ud i fine cirkler på bagepapir, gik det galt.

Der var lynhurtigt marengs alle andre steder end i cirklerne. Det løb oven ud af sprøjteposen, det klistrede, det dryppede på gulvet.

Igen reagerede mit indre monster længe før jeg gjorde og alt røg i skraldespanden, inklusive sprøjteposen. Det var slemt nok at skulle vaske de fedtede skåle af, men posen havde jeg ikke haft tålmodighed til.

Så nu sidder jeg her - og tænker, at alt hvad jeg iøvrigt skal udrette i dag involverer et brød, en kalvesteg, Hasselbach kartofler, grønne bønner og en tomatsalat.

Hvor galt kan det gå?

6 kommentarer:

Zette sagde ...

Det kommer til at gå godt. For raseriet er ude og væk og forduftet. God aften

Sifka sagde ...

Ups! Men glæd dig nu er det overstået for denne gang.

Nille sagde ...

Æv øv av!!!! Var altså også lidt spændt på de macarons... håber, at det lykkes en anden gang ;-)

Marianne sagde ...

Mon du nu kan sidde stille og se Dr2? Uden flere ulykker? Det håber jeg ;-)

Lotte sagde ...

Årh nej altså - det er svært ikke at komme til at trække på smilebåndet, selvom det helt sikkert ikke har været sjovt lige i øjeblikket. Men HVOR jeg dog kender fornemmelsen af et temperament, der koger over...

Unknown sagde ...

hehe sikke noget snot!!

næste gang så kører det hele som smurt. :D