fredag, juli 31, 2009

Julie & JuliaJeg har tidligere skrevet om madens store damer, USA's Julia Child og britiske Elizabeth David.

Nu kommer der en film om den ene af dem og om et fantastisk blogprojekt, som en ung amerikanske kvinde, Julie Powell, startede i 2002.

På 365 dage ville hun tilberede og blogge om, hver eneste af de 536 retter der er i Julia Childs fantastiske kogebog Mastering the Art of French Cooking.

Julie Powell klarede opgaven, fik en masse venner i blogland, udgivet sin blog som bog og kan i starten af august se sig selv portrætterede i biografer i USA i Nora Ephrons film Julie & Julia.

Jeg har aldrig været den helt store Maryl Streep fan og bryder mig faktisk ikke om film, hvor skuespillerne gør sig for store anstrengelser for at ligne og/eller tale som det menneske de portrættere.

Jeg synes derfor mest hun var trættende at høre på som Karen Blixen i Out of Africa, men jeg kan godt se, at Julia Child uden den fantastiske stemme og diktion ville være lidt underligt.

New York Times havde en fin artikel forleden om, hvor anstrengende filmen har været for food stylisten og de kokke, der har lavet filmens mad.

Til filmen har kokken måtte udbene 60 ænder.

Artiklen beskriver også en scene, hvor Julie skal tilberede en hummer. Den blev gennemført med koldt vand tilsat tøris, så det så ud som om gryden dampede af spilkogende vand og så en repræsentant for den amerikanske dyreværnsforening uden for kamera for at bevidne at hummeren ikke led overlast.

Man må håbe den scene ikke skulle tages om for mange gange.

Filmen har så vidt jeg kan se premiere i Danmark den 18. september og spørgsmålet er, om vi ikke er nok madglade bloggere til at en fælles udflugt på bio kunne være sjov?

6 kommentarer:

Nille sagde ...

Hahaha! Kun amerikanere, der kan finde på det - sende en dyreværnsrepræsentant afsted for at snakke med en hummer og spørge den, om den har ondt nogle steder...

Jeg så pudsigt nok bogen i den engelske boghandel i går - men var på jagt efter noget andet; så havde den ikke engang imellem hænderne! Men jeg vil tjekke bloggen!

Helt enig med dig om Meryl - hver gang jeg ser hende lyder hun som i Sophie's Choice synes jeg - og det undrer mig stadig, at hun er amerikaner med den accent!

Sifka sagde ...

Jeg er en af de madglade, og jo, jeg er frisk:)

Unknown sagde ...

skudda så!

;D

Kagekonen sagde ...

os' mig...

Therese sagde ...

Det er jeg da helt frisk på ! :)

Anonym sagde ...

god start