mandag, juni 01, 2009

Efter 17

Når de fleste københavnerne er kørt hjem, når solen stadig skinner fra det høje blå, når alle katte sover i skyggen, når aftensmaden er biksemad, så er det godt med en drink.

Men eftersom i morgen er en helt almindelig hverdag, så er GTA (Zettes glimrende forkortelse for gin og tonic med agurk) for voldsomt.

Så er det godt, at de der engelskmænd har opfundet et alternativ, som er meget anderledes, men voldsomt forfriskende: Pimm's No. 1 Cup.

Den tefarvede ginlikør skal blandes i forholdet 1:2 med fx Sprite eller anden let citrusagtig sodavand, hvis ikke man lige har rigtig lemonade ved hånden.

Desuden skal der masser af frisk appelsin og agruk i og så skal den nydes langsomt i solen til fuglefløjt og kun en enkelt borende københavner.

Det er ikke altid supernemt at få fat i Pimm's No. 1 - som selve ginlikøren hedder.

Jeg må som regel tilbage til det område, jeg tidligere boede i: Charlottenlund eller Ordrup, hvor der er en tilpas stor gruppe anglofile, for mere engelsk bliver det simpelthen ikke.

7 kommentarer:

IF Stjernen sagde ...

Uhmmm. det må jeg prøve. Elsker G&T med som du siger så er det nogen gang lidt for meget...

Gad vide om der er nogle anglofile butikker i Odense...

Marianne sagde ...

Så er der ved at blive ro på ude hos dig. Dejligt og solen stråler er der endnu.

Jeg blev meget glad for din fødselsdagskommentar hos mig. Du fangede noget, jeg ikke selv havde set. Tak for at vise mig vej :0)

Anonym sagde ...

ti hi...er engang blevet lettere beruset af kun at spise frugterne fra Pimms, aiii kan det dog være rigtigt? vi har nok også smagt lidt på væden også!! Det er godt nok mange år siden...og det var på en ferie i England :-)

Nille sagde ...

Det er en rigtig skøn sommerdrink ;-)

Sjovt, at den er så svær at opdrive - det er da dejlig forfriskende... med moderation selvfølgelig ;-)

Zette sagde ...

Tænk, den har jeg simpelthen aldrig nogensinde hørt om, husejer. Men støve den op, det må jeg - arbejder jo alligvel i Sjangtofte, så mon ikke, der er håb for den mission? Lyder dejligt - men sådan for meget med GTA, næhh, nej, aldrig!

Anonym sagde ...

Nej! Det har jeg fået i Australien af en tidligere engelsk statsborger! Det er SÅ fantastisk!

Tina - omme i London sagde ...

Pimms and lemonade er noget af det bedste jeg ved. De laver ogsaa en vinterdrink nu, den er heller ikke saa ringe. :)