mandag, februar 04, 2008

Ikke spilde, ikke spilde


Min aftensmad skulle være nem efter en sen frokost og derfor tog jeg hul på en pose svensk Blåbærsuppe indkøbt under min juletur til familien i sommerhuset i Örkeljunga.

Den ville nu have været bedre med et par vred citronsaft, den ligger lige på kanten af hvinende sød.

Men den hensatte mig i nostalgi efter min barndoms frugtsuppe fra Blå Bånd. Det var sådan en min bror og jeg plagede efter på dage, hvor min far var på forretningsrejse.

Faktisk var der en hel særlig menu til de mange efterårsdage, han var borte.

Retter min mor - vist helt korrekt - ikke mente var noget for en voksen mand: Pizza, spagetti, svensk pølseret, risengrød, pandekager, frugtsuppe og "nye"retter hun ikke fandt i Fru Jensens Kogebog, men i sit elskede Søndags B.T.

Når så min far var hjemme, var det klassikere, der blev serveret: Hakkebøf, mørbradbøf, skipperlabskovs, frikassé, frikadeller, forloren hare osv.

Det skal dog siges, at min far med årene stille og roligt kom efter alle de nye retter og selv blev ganske god til at lave mad.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ligner den madplan der var "på" , når min far var på rejse for SEAS ( Sydsjællands elektrisitets aktie selskab)
Min mors favoritskribent var LEne Hannestad, der skrev for Berlingske Tidende...
Enhver sine favoritter :-)

Lotte sagde ...

Jeg er fostret op med Ekströms blåbärssoppa (for det er et hit med en kopfuld, når man er ude at sejle) og det er fortsat en fast bestandel i mit basissortiment. Blåbærsuppe er nemlig også rigtig, rigtig godt, når man har ondt i halsen eller bare trænger til et skud c-vitamin i al almindelighed.

Anonym sagde ...

Jeg elsker suppe ellers, men den med frugtsuppe, den har jeg aldrig været til. Det er stadig ikke noget, jeg har den store lyst til ;-)

I mit hjem var det også i mange år traditionel mad, men efterhånden sneg der sig moderne ting ind også. Desværre har min far (stadig) ikke lært at lave mad. Det var ellers handy nu hvor han er blevet alene.

Madame sagde ...

Det ligner også min fars madplan! Og når han ikke var hjemme kunne min mor fx finde på at lave norsk øllebrød, majskolber med smør eller ristede kastanjer med smør. Det var jo ikke mande-mad ;-)