tirsdag, november 16, 2010

Creature comforts*


På engelsk har de et fint udtryk for alle de dagligdagens behageligheder, vi tager for givet i den vestlige verden. De kaldes creature comforts og sådan nogle bliver man afhængig af.

I går rottede vvs-guderne sig endeligt sammen mod mig, ud over, at der ikke har været for alvor varmt vand i mit brusearmatur i en lille månedstid, så kunne mit das pludselig ikke skylle andet end en smule væske ud og det ganske langsomt endda.

Så til morgen var der ikke andet at gøre end at ringe efter Duemose - den lokale vvs'er. Først kom der en flink mand og skiftede mit tilkalkede armatur ud med et nyt og et par timer senere kørte en gigantisk spulevogn op. Min kloak var en noget større udfordring og der blev spulet længe og ihærdigt, før der var hul igennem.

Så nu er det, at jeg tænker, hvor er det fedt at kunne tage et langt, varmt brusebad igen - jeg synes jeg havde fortjent et bad, til varmtvandsbeholderen løb tom, for alle de morgener, hvor jeg har stået under en svag, lunken stråle og frosset.

Og hvor tager vi det bare for givet, at alt kan trækkes ud efter os, når vi skal, hvad vi nu skal.

*Nyd denne lille video, der handler om dyr i zoos forventninger til creature comforts

4 kommentarer:

Sifka sagde ...

Hahaha, herlig lille film. Tillykke med armaturet og skyllet:)

Deborah sagde ...

Efter at have boet på landet, på landet, og haft en meget temperamentsfuld kloak (sepcitank) og en varmtvandsbeholder, der stod af, er jeg HELT med. Så jeg sætter pris på det hver dag, og glæder mig over, jeg nu ikke skal punge ud til de ting, hvis der er noget, der fejler på det punkt :)

Det er intet så dejligt, som et varmt bad, det er vi helt enige om.

Andrea sagde ...

Der er mange fordele ved at bo i lejlighed Deborah, men jeg tror aldrig mere, jeg vil kunne holde ud at have over- og underboere.

Og så er der ikke meget, der slår et varmt bad, men tænk for bare et par generationer, var det en absolut sjældenhed.

Min farmor boede i en herskabelig lejlighed, men uden bad og etagevaskede hele sit liv.

Zette sagde ...

:-)