mandag, marts 01, 2010

Køkkener der smitter


Jeg er en stor fan af Smitten Kitchen. Kan faktisk ikke huske, at Deb nogensinde har bikset noget sammen i hendes minaturekøkken, som jeg ikke gerne har ville sætte tænderne i. Og så har hun lige vundet en fin pris for sine flotte madfotos.

Det er som regel dem, der fanger mig i første omgang. Også i dette tilfælde, hvor hendes bagte rigatoni med små kødboller bare tog et fast greb om mine smagsløg.

Ved nærmere læsning stod det klart, at hun benyttede en berømt italiensk-amerikansk koks opskrift, men at hun ikke var helt overvældet og så tænkte jeg: Så kan jeg jo følge mine egne ideer.

Så jeg lavede kødboller af hakket kalv og flæsk med lidt revet parmesan, revet citronskal, finthakket porre, en smule tonicvand og masser af persille. Foruden det sædvanlige æg, lidt rasp, salt og peber.

De de var stegt - og det går hurtigt, for de er små - blev de mikset sammen med nogle friskkogte rørformede pastafiduser, aner ikke om de hedder rigatoni eller hvad, og en hvid sovs og så i ovnen med lidt rasp og ost over.

Den hvide sovs var en ret traditionel mornay - altså bechamel med ost - og lidt revet citronskal.

Retten bagte i 20 minutter og blev spist med en salat af en halv, oversaftig, spansk appelsin i stykker, mild græsk fårefeta og fintstrimlet porre, fra den grønne del.

Det blev rigtig godt. Jeg anede ikke, at kødboller og pasta kunne laves med andet end tomatsovs, det gør jeg nu ;)

3 kommentarer:

Sifka sagde ...

Wow, fed ide! Det må jeg da huske.

Har du stadig sne???

Annettes space sagde ...

Det ser superlækkert ud.....Og rørene ligner "Penne" :-) (Dem er jeg storforbruger af)

Andrea sagde ...

Du har helt ret Annette jeg har lige tjækket her.