søndag, september 20, 2009

Færgeafgang HavnegadeDet bragte mindelser om min barndoms Sveriges-ture, da Sifka og jeg rundede hjørnet Nyhavn/Havnegade og så køen af folk, der, lige som vi, syntes, at en solskins-september-lørdag skulle bruges på en tur til Hven.

Vi kom dog hurtigt om bord trods manglende reservation. Til gengæld var vores billet blot en gul post-it note fordi en avanceret maskine var gået i stykker.

Efter en gang klassisk færge-morgenmad: Kaffe/te, rundstykke med pålæg og wienerbrød søgte vi op i lyset og luften, hvor vi fik presset os ind på et stykke færgeaptering og kunne skvadre frit i den time og et kvarter turen tog med vind i håret, sol i fjæset og det blanke sund omkring os.

Det var første gang på øen i sundet for os begge og det bliver ikke sidste.

Vi havde to mål for turen: Gin og Tycho Brahe.

Tycho besøgte vi først og var både i hans tjenestefolks badstue og hans Stjerneborg til et underligt svensk multimedieshow, som var mere grinagtigt end fængende.

Vi fik også udfordret hinanden i et par renæssance-lege og kælet med planterne i urtehaven til vi stank af lavendel og salvie.

Det gode ved at være på tur med Sifka er, at vi går i det samme tempo. Faktisk tror jeg ikke, at andre end os vil kalde det at gå, vi tuller næmere, men af sted det gik mod gin-templet ad øens eneste hovedveje med mange skønne kig til æbletræer og vandet.

Undervejs traf vi langt fra så mange lækre kunsthåndværker-butikker, som Sifka vist havde håbet og vi var nødt til at gå i Handelen for at tanke op med Fazer viol tabletter, cola og Ahlgrens bilar.

Endelig nåede vi Spirit of Hven.

Ret skuffende. Ingen tvivl om, at baren har det største udvalg whiskey, jeg nogensinde har set inklusive selv-destillerede arter, men hvorfor hele komplekset skulle minde om et konference-center med en restaurant, der serverede opvarmet frossen pyt-i-panna og gav stivede linned servietter til, er et mysterium.

Værst var det, at det eneste man kunne se af processen med at lave spiritus var forskellige souvenirs. Det vi var kommet for at se, dufte til og smage på var lukket af og spærret ind bag tykke gardiner.

Men det var nu alligevel en dejlig dag og Sifka fik sin flaske gin på færgen hjem. Og hjemme skulle vi lige forbi en god øl på Zum Biergarten og dejlig koreansk mad på Miga, før jeg drog mod nord og Sifka fandt linje fem.

Og på næste Hven-tur lejer vi cykler for at nå det hele!

7 kommentarer:

Sifka sagde ...

Kan du stadig ikke få hexen på FB?

Andrea sagde ...

Jeg har uploaded hende fra min computer - hun vil være et godt profilbillede på FB!

Lotte sagde ...

Jeg holder meget af at sejle til Hven - men foretrækker klart at gøre det uden for sæsonen, når der ikke er en masse danske ankringsamatører, som skaber kaos i havnen, så man ikke tør forlade sin båd :-)
Den lille kirke i Kyrkbacka er et af mine absolutte favoritudkigssteder på denne side af Storebælt.

Andrea sagde ...

@ Vi undrede os en del over et par både, som absolut skulle ligge og fedte rundt i havnen netop som Jeppe skulle afgå, men det gik.

Den kirke er nu på listen til næste tur!

Zette sagde ...

Jeg synes, det lyder skønt. Jeg har aldrig været på Hven, men måske jeg skulle ta og få lavet om på det?

phenixmum sagde ...

Nimb er noteret !
Forøvrig det vår venn på nabobordet på Rasmus Oubæk sa - hvorfor gå over bækken efter vand ?

Du og deres matglede gleder meg og mine - tusind tak
Klem fra phenixmum

Lene sagde ...

Og for en nordjyde er det der ukendt territorium, så tak for turen :-)