søndag, juli 13, 2008

Blogtræffets fortræffeligheder - og løse ender


Hvis man vil vide, hvor hyggeligt og godt gårsdagens blogtræf i Hillerød var, så skal man bare læse hos nogle af de andre deltagere: Sister Bonde, Nille, Madame, Sifka, Donald, Valdemarsro, Anne, Jens. Mere fuldendt kan det ikke gøres.

Vi kom som flere har bemærket ganske vidt og højlydt omkring i samtaleemner. Alt fra politik, over malerkunst til Reformationen.

Som forsamlingens selvudnævnte Google-pedant, og måske fordi der var stille på mit arbejde i dag, har jeg tjekket to ting:

Hvor kommer elefanten fra i elefantordenen og var det Christian den 3. gennemførte reformationen i Danmark?

Se, rigselefanten blev brugt som symbol for kristendommens forkæmper, der opflammedes ved synet af Kristi blod. Samtidig var elefanten symbolet på kyskhed og renhed.

Hvad reformationens fader angår, var det ganske rigtigt Christian den 3. - ham med den ikke så kønne, halvskaldede kone, Dorothea, med to hermeliner på hovedet - som resolut gennemførte den kort efter, at han var kommet til magten i 1536.

Med et pennestrøg var bispe- og klostergodset kronens og kassen var ganske som Sifka erindrede slunken efter Grevens Fejde.

Hvor er det dejligt det net. Både til at søge information på og til at træffe mennesker på;)

Håber vi ses igen - og der er altid plads til nye folk, der vil springe ud af skærmen, ud i virkeligheden.

12 kommentarer:

Madame sagde ...

Wow, nu er vi meget klogere på elefanter og reformationen.

Tak for i går, Andrea, det var som sædvanlig en dejlig oplevelse.

Anonym sagde ...

Jamen her siger jeg det sammen som Madame...og så fik vi da det på plads...intet så godt som google...Tak for hjælpen og tak for i går :-)
Og ja der er plads til alle der lyster at være med, det ku´vær´så hygli´

Sifka sagde ...

Jaja, godt nok er min hjernekiste lidt slunken, men øvelse gør mester! Tak for i går:)

Nille sagde ...

Andrea, tak for din research! Det var nemlig vigtige spørgsmål!! Dejligt at se dig også - næste gang må vi indføre stoledans så alle får byttet en gang rundt om bordet! Jeg er absolut med på en næste gang!

Unknown sagde ...

Det var dejligt, at se dig Andrea og Nille har ret mht. stoleskift. Fint at du fandt ud af, hvorfor det er en elefant, der bliver brugt. Tak for det ;o)

Anonym sagde ...

Så blev jeg igen klogere :-) Tak for i går. Det var dejligt at vre samlet igen, jeg glæder mig til vi mødes igen, -næste gang med stoleleg ;-)

Kagekonen sagde ...

Hvor ville jeg gerne ha' været der, men der var brug for en pasningsmoster til nevøerne og niecen og dem kan jeg altså ikke sige nej til ;-)

Anonym sagde ...

Imponerende! Det kan da ikke have været let at finde alle de oplysninger. Det må have taget lang tid - ellers er du bare ret god til at google.

Jeg glæder mig til at overraske og imponeret andre med min nyerhvervede viden om elefanter.

Det var hyggeligt at møde dig, selv om vi ikke fik talt så meget med hinanden.

Unknown sagde ...

ajaa - spændende !! og fantastiske omgivelser altså ! :D

Anonym sagde ...

I det nye elefanthus i Zoo (KBH) er der også en montre om Elefantordenen ... men den er jeg da gået for hurtig forbi for jeg var da ikke blevet så klog, så jeg havde kunnet bidrage med noget.

Anonym sagde ...

Forsinket kommentar: Jeg læste også på Google om både Chr.3, Grevens Fejde, Rantzau, Chr.2, Frederik.1, og Chr.3's problem med at adelen ikke ville have hans reformation, så de pønsede på at sætte Chr.2 på igen. Men han var heller ikke så populær af andre grunde.

Wikipedia og Google længe leve.

Hvornår skal vi mødes næste gang? Jeg holder fri forhåbentlig i de næste par uger - bortset fra gavlmaling, cementreparationer, fældning af træer og grundig ommøblering og den slags småtterier og et Bloggertræf med excursion til Den Blå Jean Nouvel-koncertsal er måske ikke den værste ide, man kunne finde på?

Ellers Rosenborg og flere konger!

Anonym sagde ...

Øhmm, jeg fulgte lige dit link til elefanter og fik hoste ved denneher linie:

Samtidig var elefanten symbolet på kyskhed og renhed.

Hmmm ... hvorfor lugter der så meget i et elefanthus?