onsdag, maj 21, 2008

Fra de riges grillbar...


Hvad gør to kvinder, når de har været på havnerundfart, drukket latte på italiensk kaffebar, pillet ved alle Grønløkkes lækre dimser, været på Den Kongelige Porcelænsfabrik og savlet over Louise Campbells nye stel Elements?

De går sgu da ind på byens dyreste grillbar og bestiller to økologiske hotdogs og to øko kakaomælk.

Sifka og jeg har gjort byen i dag. Og da vi nåede frokostide kunne vi ikke holde smagsløgene fra Løgismoses grillbar på Bernstoffsgade. Den er en del af det nye flotte Nimb-komplex, hvor der også er negerbollefabrik, hotel, mejeri, to restauranter, vinotek og delikatesseforretning.

Lad mig sige det sådan, en økologisk frankfurter i hjemmebagt brioche med hjemmelavede ketchup, Carl Johan remulade, sennep, bløde løg stegt i andefedt og rosmarin med et drys karse på toppen og en 3% chokolademælk til er i den genre uovertruffent godt.

Men ikke helt de 67 kroner, madtemplet mener de skal have for sådan et sæt, værd. Nu er det dog prøvet.

Efter Nimb smuttede vi over i Kødbyen, hvor der både er spændende cafeer og et kagested i mormorstil indrettet i en gammel slagterbutik. Der måtte jeg forevige en pingvinkage. Vi var nu ikke nemme at imponere, vi havde hele tiden Kagekonens kreationer på nethinden og sagde: Den kunne Kagekonen have lavet flottere.

Sidste akt udspillede sig på Sticks and Sushi, hvor Sifka erfarede, at man kan blive så mæt, at man må levne sushi - hvis man har spist sticks nok.

10 kommentarer:

Lene sagde ...

Med sådan en hotdog kan jeg godt forstå at der måtte levnes ved sushibaren ;-)

Sifka sagde ...

Hvor er det godt, at du orker at skrive om turen i dag. Jeg ligger stadig, og stønner på sofaen efter at have erfaret, at man KAN ramme sushimuren. Tak for en dejlig dag:)

Husejer sagde ...

Ha ha Lene - det var faktisk nogle forbløffende små hot dogs - og vel kun sådan noget som 2 dl cacaomælk, så vi gik sultne derfra, men hvem har råd til to?

I lige måde Sifka.

Anonym sagde ...

Og kagen....Smagte den? Og som I skriver "den kunne Kagekongen lave bedre"
Sikke en dejlig tur I har haft...

Deborah sagde ...

Det lyder lækkert altsammen, men det hedder nu FLØDEBOLLE og ikke negerbolle!

Madame sagde ...

Pingvinlagkagen er altså bare så flot!
Jeg kan godt forstå, at maven blev mæt før øjnene efter sådan en spændende dag. Sikke en masse I har oplevet.

NILLE sagde ...

Det lyder som om, at København har fået endnu en hel bunke nye spændende steder, der bør afprøves ;-) Hotdog'en lyder nu lækker - selvom prisen også er det!

Pedrsn™ sagde ...

lyder som en helt fantastisk tur i har været på! :0) men JeezLouise I kom vidt omkring! !det hedder NegerBolle ;) det sir min NegerVEn selv! joujou

vi strunter nemlig på semantikken og de alt for snære termer!

Kagekonen sagde ...

Lyder som en pragtfuld dag i havde. Jeg takker for komplimenten med ydmyghedens letrødmende kinder :-)

NILLE sagde ...

Helt enig med pedrsn - og Dansk Sprognævn i øvrigt - NEGERBOLLE er ikke forkert! Det hedder det altså bare... og det er der absolut intet ondt i!